Logo 8 March for Women's rights

8 maart officieel
de Internationale Dag voor de RECHTEN van de Vrouw
(in plaats van Internationale Vrouwendag)

Wie zijn we?

8 March for Women's Rights is een actie gestart door STEP asbl uit Brussel, België.
Deze actie wordt ondersteund door JCI Bruxelles, één van de drie Brusselse afedlingen van een wereldwijd netwerk van jonge actieve burgers.

Logo de STEP asbl
Lees meer over STEP asbl

STEP werkt rond vier thema’s: duurzame ontwikkeling, bewustmaking van mensen in het kader van propaganda en radicalisering, sleutels bieden aan iedereen om de wereld rondom zich beter te begrijpen en hier kritischer tegenover te staan en Rechten van de Vrouw.

Via diverse initiatieven, van bewustmakingsactiviteiten in scholen tot stiptheidsacties zoals deze petitie, STEP is vastbesloten om aan een betere toekomst te werken in deze steeds complexere en intergeconnecteerde samenleving.

Logo de JCI Bruxelles
Lees meer over JCI Bruxelles

JCI (of Junior Chamber International) is een non-profit organisatie van jonge actieve burgers van 18 tot 40 jaar, die zich inzetten om hun gemeenschap positief te beïnvloeden en veranderen.

JCI heeft een een ledenbestand van 200 000 leden, verspreid over 5000 afdelingen in meer dan 110 landen wereldwijd. In België telt JCI ongeveer 1200 leden in 59 afdelingen.

JCI Bruxelles, opgericht in 1936, is de oudste afdeling van JCI in Europa, één van de drie afedlingen in Brussel, met 25 geëngageerde leden die vastbesloten zijn om impactvolle projecten te ontwikkelen ten voordele van hun lokale gemeenschap.